Facebook

new release

Release 24th of May: Tida står stille

The artist Cliff from Northern Norway is back with new and catchy music. With "Tida står stile" (Time stands still), he confirms again his talent both as songwriter, musician and artist.

• Preorder the single on iTunes here • Read more

Dratapp

Den nå Oslobaserte jazztrioen «Dratapp» består av relativt unge og høyst spennende jazzmusikere med bakgrunn fra musikkonservatoriet i Tromsø. Musikken består stort sett av egne melodiøse komposisjoner i lekent samspill, med det som nok kan kalles et ganske enkelt og «uelektrifisert» lydbilde.

Utgangspunktet for oppstarten av Dratapp i 2013 var opprinnelig så enkelt som at tre unge musikkstudenter hadde lyst til å møtes for å spille standardlåter på relativt jevnlig basis. Det viste seg nokså raskt at samspillet og den musikalske kjemien mellom disse tre musikerne fungerte så bra at de bestemte seg for å utvide repertoaret til å omfatte egne låter. Da det viste seg at også disse låtene fungerte utmerket i dette formatet, innså de tre musikerne to ting:

1. Dette prosjektet var verdt å bruke tid på framover.
2. Det var på tide å finne et bandnavn.

Sistnevnte «problem» fikk en snarlig løsning da en medstudent kom til å fortelle dem at «Dratapp» ikke bare var ordet som betegnet den dingsen man drar opp for å åpne ølboksen; det var også svært godt egnet som bandnavn. Kort, fengende og sannsynligvis ikke spesielt mye brukt. Og dermed var navnet bestemt!

Dratapp består av Sigbjørn Innjord Thomassen på gitar, Christo Stangness på bass og Tobias Solheim-Nilsen på trommer. Våren 2018 slipper trioen sitt første album "Globus". Med egne, melodiøse komposisjoner samt oppfinnsomme arrangementer av kjente standardlåter setter de med dette albumet sitt eget avtrykk på det akustiske jazztrioformatet.
• Følg Dratapp på facebook her