Facebook

new release

Release 24th of May: Tida står stille

The artist Cliff from Northern Norway is back with new and catchy music. With "Tida står stile" (Time stands still), he confirms again his talent both as songwriter, musician and artist.

• Preorder the single on iTunes here • Read more

Marit Sandvik & Nova Onda

Selv om det er langt fra Tromsø til Rio de Janeiro, har Marit Sandvik & Nova Onda omfavnet den brasilianske musikktradisjonen og gjort den til sin egen. Siden 2013 har de seks musikerne jobbet frem et eget sound, forankret både i jazz og MPB – Música Popular Brasileira.

Et band utgjør summen av hver enkelt musikers erfaring, ferdighet, kreativitet og lyst. Marit Sandvik & Nova Onda spiller egne originalkomposisjoner og melodier hentet fra Brasils rike flora og fyller musikken med sitt eget «nova onda»-uttrykk, lekent og personlig. Deres egne låter med nordnorske tekster finner sin naturlige plass i dette landskapet, og slik framstår MS&NO som et særegent band.

Kjærligheten til den brasilianske musikken har i mange år vært en drivkraft for Marit Sandvik og Øystein Norvoll, og med bandet Bossa Nordpå turnerte de Norge rundt i årene 1993 - 2005. De ga ut albumet «Uma Onda No Mar» og høstet strålende kritikker. Senere kom det nye musikere til, og bandet Chorinho (2008 - 2012) så dagens lys. Sandvik og Norvoll var i 2010 på studietur i Brasil, og i 2012 var de tilbake med Chorinho, der de spilte flere konserter i «cidade maravilhosa" (den fantastiske byen), Rio de Janeiro.

Marit Sandvik & Nova Onda ble etablert i 2013. Bandmedlemmene tok med sine musikalske erfaringer og identitet inn i bandet, Med de ulike medlemmenes erfaring fra såvel jazz som klassisk musikk, neosoul, reinhekla rock, samisk musikk og samtidsmusikk kom det nye elementer inn i musikken.. Resultatet har blitt en artig, udefinerbar og uhøytidelig blanding av brasilianske jordnære, livgivende rytmer og europeisk/nordisk kunstmusikk og world music, luftig, elegant og personlig i uttrykket. Musikerne får på den ene side presentert seg som solister og på den annen side inngår de i et tett, komplekst samspill med skrevne ensemble-partier, det hele framført med lekenhet og presisjon.

Brasiliansk og beslektet musikk er verdensmusikk i ordets beste betydning, det er musikk som mennesker over hele verden kjenner seg igjen i, den appellerer direkte til hjerte og kropp. Det er også det bandet erfarer når de er ute og spiller, - publikum blir begeistret.

MS&NO har flere ganger samarbeidet med perkusjonistene Celio de Carvalho og Kenneth Ekornes.

MaS&NO har gjennom fem år turnert i Norge fra Kjøllefjord i nord til Horten i sør og gjestet mange festivaler,. De høstet strålende kritikker på bl.a. Sortland Jazzfestival, Bodø Jazz Open og Dølajazz.

Dette skrev Terje Mosnes på www.jazzinorge.no etter konserten på Dølajazz:
« ... solfylt og sensuelt duvende klang det der Marit Sandvik og hennes glimrende Nova Onda-kvintett fylte Kongressalen på Rica med brasiliansk og nordnorsk bossa. Sandvik er stadig en av landets fineste sangere; tonesikker og rytmisk sofistikert i formidlingen, og Nova Onda er en stilsikker gjeng der trommeslager Simen Vangen serverte en pandeiro/trommesolo som i originalitet og intensitet overgikk det meste i sitt slag.»

Marit Sandvik & Nova Onda er
Marit Sandvik - vokal
Ola A. Rokkones - saxofon
Øystein Norvoll - gitar
Eirik Fjelde - tangenter
Morten Steene- bass
Simen Vangen - trommer/perkusjon

• Hør smakebiter fra det kommende albumet her: