Facebook

new release

Release 24th of May: Tida står stille

The artist Cliff from Northern Norway is back with new and catchy music. With "Tida står stile" (Time stands still), he confirms again his talent both as songwriter, musician and artist.

• Preorder the single on iTunes here • Read more
Nesten Som Dæ

Plata Nesten Som Dæ er en oppvisning i eklektisisme - et audiofonisk kaleidoskop av smittsomme popmelodier og rå, kreativ energi.

Dette tromsøbandet er i ferd med å redefinere den norske folkrockscenen. Sjangermessig låner Hjerterå freidig elementer fra jazz og folkemusikk, som de så blander med to spiseskjeer pop og en solid dæsj rock.

Med kløkt og instrumentale ferdigheter så å si melker bandet musikkhistorien for referanser etter eget forgodtbefinnende. Hva som samler dette sjangermessige slalåmet er tekstene, som med humor og poesi formidler eksistensiell angst på nordnorsk. Tema som forakt, kjærlighet og det å skulke jobben behandles med slentrende sjarme, språklig brillians, varme og varhet.

Hjerterå består av bassist Tor Farstad, trommeslager Roger Tunheim Jakobsen, pianist Jonas Langfjord og gitarist og vokalist Johan Aarstein. Selv om ingen i bandet opprinnelig er fra Tromsø var det her de traff hverandre - noe som gjør at man med rette kan kalle dette Hjerterå sin fødeby.

Hjerterå så dagens lys i slutten av 2010 og har gjennom en rekke opptredener i Tromsø, Trondheim og Oslo etablert seg som et spennende og dynamisk liveband. I november 2012 slapp Hjerterå singelen Svanesangen som er blitt flittig spilt på radio, blant annet flere ganger i Radioselskapet på NRK P2. Den 15. februar 2013 slapp Hjerterå debutalbumet sitt, Nesten Som Dæ, digitalt og som vinyl på det lokale plateselskapet Finito Bacalao Records.

Plata Nesten Som Dæ er en oppvisning i eklektisisme - et audiofonisk kaleidoskop av smittsomme popmelodier og rå, kreativ energi. A-sida er spilt inn i studio, mens B-sida er spilt inn live med publikum. Hjerterå ønsker å bevege sine tilhørere. Kanskje makter de i samme slengen å blåse ny energi i norsk dialektrock?
• Kjøp albumet på iTunes her