Facebook

new release

Release 24th of May: Tida står stille

The artist Cliff from Northern Norway is back with new and catchy music. With "Tida står stile" (Time stands still), he confirms again his talent both as songwriter, musician and artist.

• Preorder the single on iTunes here • Read more
Release 9.des: Gløymde Fotefar - Viser Frå Eidsdal

Myklebusts nye album er en hyllest til poeten Arne O. Storås fra Eidsdal, som også er hjemstedet til Myklebust. Storås var selv bonde, og diktene hans beskriver naturen og livet på landsbygda på en vakker måte. Rytmen i diktene bærer på en stor musikalitet.
Det var i visesjangeren Myklebust startet, med to utgivelser med bandet Østenfor Sol i studietida ved Norges Musikkhøgskole. Her tonesatte Myklebust tekster av dovredikteren Vegard Vigerust. Når han nå gir ut albumet Gløymde Fotefar – Viser frå Eidsdal er han tilbake i kjente trakter, både sjangermessig, geografisk og i et dikterskap han kjenner godt.

- Jeg har båret med meg disse diktene fra jeg var barn. Storås var både bonde og dikter, og diktene hans skildrer min barndoms natur og kultur på en måte som berører. Jeg har tenkt mye på hvor trist det er at Storås aldri ble utgitt i sin levetid. Diktene holder høy kvalitet, og de har en iboende musikalitet som gjør dem spennende å tonesette.

Han kaller albumet en kjærlighetserklæring til hjembygda si, en bygd som i likhet med andre på Sunnmøre er rammet av fraflytning – og en solid dugnadsånd. Prosjektet er i sin helhet finansiert gjennom en crowdfunding-aksjon, der sambygdinger har engasjert seg stort.

- Det er utrolig stas at en slik dugnadsbasert finansieringsform er mulig, og det skyldes nok at mange vil bidra til å tilgjengeliggjøre Storås’ dikterverk. Han hadde visstnok liten tro på seg selv som dikter. Da han tok mot til seg og sendte samlingen til en etablert forfatter for å få den vurdert, rotet vedkommende bort hele produksjonen. Denne innspillingen kan ikke rette på det, men jeg kan i det minste sørge for at noen av diktene hans foreviges, sier Myklebust.

Med seg i prosjektet er gitarist Tore Bruvoll og Svein Schulz som produsent og bassist.
• Kjøp albumet på iTunes her