Facebook

new release

Release 13th of Oct: Urolig Samba

The band Marit Sandvik & Nova Onda has embraced the Brazilian music and MPB-tradition. Based in the very north of Norway, the six musicians have made their own blend.

• Find it on iTunes here • Read more

Nordic Namgar slippes 28.april!
22.04.2014

I 2013 bestilte Riddu Riddu festivàla et bestillingsverk av komponisten Ole Jørn Myklebust. 28.april er det live-albumet endelig klart. Med Namgar Lhkasaranova og Niillas Holmberg i spissen var det duket for et helt spesielt møte mellom to av de mest unike urfolksstemmene som finnes i dag.

Namgar er fra Buryatia - nord for Mongolia - og Niillas er fra finsk Sápmi. Begge er sterke representanter for sin kultur, musikk og tradisjon på et svært høyt nivå – et unikt samarbeid mellom to stemmer som både kontrasterer og kompletterer hverandre.

Ole Jørn Myklebust er en av Norges fremste produsenter og instrumentalister. Hans diskografi er preget av en fantastisk bredde og allsidighet – både som komponist, instrumentalist og produsent. Myklebusts unike bakgrunn og sound er nettopp bindeverket i denne flotte utgivelsens vinkling på verdensmusikken.

Den meste av musikken er nyskrevet spesielt for Nordic Namgar, i tillegg til noen kjente tradisjonelle Buryatiske og Mongolske melodier som presenteres i ny og spennende drakt. Bandet består av noen av landets flotteste musikere, og det er virkelig en fryd å høre Namgar i et nordisk musikklandskap.

Medvirkende:
Namgar Lhasaranova (vocals)
Niillas Holmberg (vocals)
Ole Jørn Myklebust (trumpet, xaphoon, vocals)
Fredrik Ellingsen (guitar, electronics)
Kjetil Dalland (bass)
Herman Rundberg (drums, percussion)
Evgeny Zolotarev (chanza)

Hør låta Running Horses her: